Virtual reality, gaming og fysioterapi smelter sammen i Gonio VR

Stiftere: Jesper Aggergaard og Ege Jespersen

Jesper Aggergaard (tv.) og Ege Jespersen tilbyde personaliseret fysioterapi ved hjælp af virtual reality i Gonio VR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

34-årige Jesper Aggergaard er beviset på, at man ikke behøver blive fysisk inaktiv af at spille computer og gå op i esport. Tværtimod kan de to ting i kombination føre til nye forretningsidéer.

Jesper Aggergaard har drevet sin egen fysioterapiklinik i Valby siden 2008, og så er han vild med at spille computer og følge esport på Twitch.tv. Han driver også medievirksomheden AggerGakker, der producerer indhold til bl.a. Esport, lige som han videoblogger.

 

»Jeg brænder for at ændre fysioterapien og har villet lave fysioterapi på min egen måde, men ingen ville lade mig,« siger Jesper Aggergaard selv om baggrunden for, at han har valgt at leve sin iværksætterdrøm ud.

For to år siden fik han den idé at kombinere fysioterapi, virtual reality og gamification, og sammen med softwareudvikleren Ege Jespersen, der har base i Aarhus og havde arbejdet med lignende løsninger med Hammel Neurocenter, etablerede han virksomheden Gonio VR.

 

Gonio VR er et værktøj, der måler leds bevægelighed og smerteniveau og ud fra disse informationer generere spil og aktiviteter, der automatisk tilpasses patientens niveau. Det sker ved hjælp af simpel maskinlæring.

Gonio VR har landet sin første aftale med en dansk kommune og har et mål om hurtigt at blive landsdækkende. Kommunale genoptræningscentre er målgruppen i første omgang, men når teknologien er på plads, skal Gonio VR også ind i private hjem.

Dommerne var hurtige til at se idéen i Gonio VR, og inden Jesper Aggergaard havde forladt det lokale, hvor finalen fandt sted, var de i fuld gang med at videreudvikle idéen.

http://goniovr.dk/