Virksomhedssalg buldrer derudaf, børsnoteringer slumrer

Fondbørsen forventede en bølge af børsnoteringer, men de lader vente på sig. Til gengæld er der gang i butikken for danske virksomhedssalg.

Foto: Erik Refner. NNIT er i mål med sin børsproces og trykker på børsknappen  arrangement i deres hovedsæde. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Salget af virksomheder i Danmark kører på højtryk i øjeblikket, med virksomheder til en værdi af op til 14 mia. kr., der kan skifte ejere indenfor den nærmeste fremtid. Samtidig med det står det stille til med nye børsnoteringer.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Det er kun et år siden, at fondsbørsen havde en forventning om, at en række nye selskaber ville gøre deres entré på børsen snarligt, men den forventning er i år blevet dæmpet en del.

En stor del af grunden skal findes i de lave renter og det bedre økonomiske klima, der gør, at virksomhedsejerne i øjeblikket kan få en meget høj pris deres virksomhed, hvilket får børsvejen til at se mindre attraktiv ud.

- Selv om der er masser af likviditet hos investorer og fonde, er børsvejen ikke nødvendigvis den mest attraktive, da virksomhedsejere, som situationen er i dag, kan opnå rigtig gode priser ved eksempelvis et industrielt salg eller et salg til en kapitalfond, udtaler Kim Bøtkjær, leder af FIH Partners, til Erhverv.