Virksomhedsejere kan forsikre sig mod deres største frygt

Knap otte ud af ti selvstændig erhvervsdrivende ser en høj risiko for at måtte lukke, hvis de bliver alvorligt syge eller invalide. Det vil Købstædernes Forsikring nu forsikre dem mod.

Alvorlig sygdom eller invaliditet kan blive skæbnesvangert for en selvstændig erhvervsdrivende Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alvorlig sygdom eller invaliditet kan blive skæbnesvangert for en selvstændig erhvervsdrivende og dennes forretning, og det er netop alvorlig sygdom og invaliditet, der er den største frygt hos de selvstændige.

Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet YouGov har foretaget for Købstædernes Forsikring. 67 procent af de 304 adspurgte svarer, at alvorlig sygdom eller invaliditet er deres største frygt, og 78 procent af dem siger, at der i høj eller meget høj grad vil være risiko for at måtte lukke virksomheden, hvis de skulle blive alvorligt syge eller invalide.

Derfor står Købstædernes Forsikring nu klar med en syge- og driftstabsforsikring til de selvstændige.

»For alle virksomheder er det naturligt at forsikre sig mod tyveri og brand, men vores undersøgelse viser med al tydelighed, at de mange små virksomheder, som spiller en afgørende rolle for at sikre væksten i Danmark, lever med en stor frygt. Vi har derfor udviklet en forsikring, som imødekommer disse virksomheders behov,« siger Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring.

Det er allerede muligt at tegne en sygedriftstabsforsikring eksempelvis hos Codan, men ifølge Anders Hestbech er Købstædernes Forsikrings nye syge- og driftstabsforsikring den første af sin art.

Han forklarer, at forskellen er, at hvor der i Codans tilfælde gives erstatning for det konstaterede tab, betaler Købstædernes Forsikring løbende en given sum, uanset hvor stort eller småt driftstabet bliver.

»Dermed slipper virksomhedsejeren for at skulle have fat i revisoren, der skal påvise nedgangen i omsætningen, og han behøver ikke at afvente at kunne opgøre tabet for at få en erstatningssum. Der udbetaler vi løbende måned,« siger Anders Hestbech.

Købstædernes Forsikring begynder med lanceringen af forsikringen over for de mange mindre virksomheder i oktober og november, og forsikringen vil også blive markedsført via det samarbejde, som forsikringsselskabet har med Sparekassen Sjælland og Danske Andelskassers Bank.

»I vores område, som dækker fra Middelfart i vest til Amager i øst, har vi rigtig mange ejerledede virksomheder som kunder. Som bank oplever vi jo med mellemrum, hvilke alvorlige økonomiske konsekvenser det kan have for f.eks. den lille håndværksmester, hvis han bliver syg. Nu har han en mulighed for at forsikre sig og dermed minimere risikoen for tab,« siger Lars Petersson, adm. direktør i Sparekassen Sjælland.

Også Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank, ser frem til at kunne tilbyde syge- og driftstabsforsikringen til kunderne.

»Vores slogan er »Sammen kan vi mere«, og når vores kunder står over for noget, som de ikke har prøvet før, så hjælper vi dem. Jeg glæder mig til, at vi nu kan tilbyde de mindre virksomhedskunder i vores områder en forsikring, som dækker driften, hvis de bliver uarbejdsdygtige. Der er tale om en win-win-situation. Dels hjælper vi vores kunder med at sikre deres forretning, dels betyder forsikringen, at vi indirekte sikrer vores eget engagement,« siger Jan Pedersen.