Virksomheder tøver med at dele oplysninger af frygt

Danske firmaer frygter, at følsomme oplysninger lander i de forkerte hænder, og derfor tøver de med at dele informationer med myndighederne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske virksomheder nærer efterhånden så stor mistro til myndigheder og leverandører, at de tøver med at dele følsomme oplysninger af frygt for, at de ender det forkerte sted. Det skriver Jyllands-Posten.

Flere sikkerhedseksperter fortæller, at virksomhederne frygter, at informationerne misbruges til industrispionage.

Ulf Munkedal fra IT-sikkerhedsfirmaet FortConsult fortæller, hvordan en af firmaets kunder – en stor offentlig virksomhed – sagde nej til et tilbud fra Telia under et udbud af tele- og datatrafik. Man mente simpelthen, at Telia var for tæt på den svenske stat.

»Telia blev fravalgt af sikkerhedsmæssige årsager. Man kan sige, at det er på grænsen til paranoia, men det er tankevækkende, at fornuftige og rationelle mennesker har den slags overvejelser, og at det faktisk påvirker deres valg,« siger Ulf Munkedal til Jyllands-Posten.

Researchdirektør Kasper Lindgaard fra sikkerhedsfirmaet Secunia bekræfter billedet. Han fortæller, at nogle kunder specifikt kræver, at oplysningerne gemmes på danske servere frem for engelske eller amerikanske for at beskytte sig imod, at udenlandske myndigheder får adgang til informationerne.