Virksomheder skal til lommerne

Danske virksomheder skal sidst i denne måned indbetale a-skat for juli og august måned. Rådgivere for kriseramte virksomheder frygter, at det får store konsekvenser.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen
Sidst i denne måned skal danske virksomheder indbetale a-skat for både juli og august måned. Samtidig skal virksomheder, der betaler moms månedligt, den 25. august indbetale moms for både juni og juli måneder.

Hermed ophører virkningen af den lettelse af virksomhedernes likviditet, som blev givet tilbage i februar måned. Og virksomhedsrådgivere i kontakt med kriseramte virksomheder frygter, at det vil være signal til, at en bølge af virksomheder må dreje nøglen om, skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Det er vores forventning, at mange virksomheder ikke i løbet af perioden har fået hentet nok indtjening til, at de kan betale den større rate senere på måneden. De vil blive nødt til at gå i dialog med deres kreditorer," siger Jan Baumgarten, der er virksomhedskonsulent i »Early Warning« i hovedstadsregionen.

En trængt situation
Early Warning, der er knyttet til de regionale væksthuse, er en offentlig betalt organisation, der yder gratis rådgivning til kriseramte virksomheder.

"Det er vores opfattelse, at ganske mange små og mellemstore virksomheder i øjeblikket er i en trængt situation. Vi kan se det på antallet af henvendelser til Early Warning, hvor der efter en nedadgående tendens i årets første tre måneder er sket en stigning siden april og hen over sommeren," siger virksomhedskonsulent Niels Ole Hansen, der er Early Warnings virksomhedskonsulent i det midtjyske.

Skulle en virksomhed komme i den situation, at den har svært ved at betale til det offentlige, er det en god idé at melde det på forhånd, siger afdelingsleder Krsitian Johnsen, Skattecenter Århus.

"Det er af stor betydning - og meget tillidsvækkende - hvis en virksomhed henvender sig i god tid, når ejeren er klar over, at der er et problem med de udestående fordringer fra SKAT. Så er vi bestemt til at tale med, og hvis vi ud fra en samlet risikovurdering skønner, at der er tale om en seriøs virksomhed, er det ikke et problem at få en afdragsordning på for eksempel tre måneder. Hvis man er på forkant med sin situation og handler derefter, er det bestemt noget, der gør en forskel i forhold til os," siger han.

/ritzau/