Virksomheder skal betale for at have penge stående i Danske Bank

Fra på mandag kan erhvervskunder med store indeståender se frem til at betale for at have penge i Danske Bank.

Da Danske Bank i sidste uge fremlagde årsregnskab, sagde topchef, Thomas Borgen, at de ville følge rentesatserne tæt. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cirka fire procent af erhvervskunderne i Danske Bank bliver ramt af at betale negativ rente, efter banken netop har besluttet at ændre rentesatserne.

Det skriver finans.dk.

»Ingen privatkunder bliver ramt, men flere af vore mest formuende erhvervskunder kommer til at betale negativ rente,« siger Danske Banks pressechef, Kenni Leth, til Finans.

Ændringen af rentesatserne kommer til at gælde fra på mandag, og ifølge Finans hedder det i et brev til erhvervskunderne, at »For større indeståender kan der individuelt blive varslet negativ rente.«

Banken offentliggjorde årsregnskab i sidste uge, og pressechefen siger til Finans, at ændringen ligger helt i tråd med, at topchef Thomas Borgen i den forbindelse sagde, at rentesituationen ville blive fulgt tæt.

Overordnet set sænkes rentesatserne med 0,7 pct. På konti med i forvejen lave renter sænkes satserne også til 0 eller tæt derpå.