Virksomheder lider af mangel på kvalificeret arbejdskraft

Hver tiende virksomhed bliver nødt til at afvise ordrer på grund af mangel på højtuddannet arbejdskraft, viser en analyse fra Dansk Industri.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere

Det skriver Børsen.

Det rammer både små og store virksomheder, og en af de hårdt ramte er radarvirksomheden Weibel Scientifics.

»Vi mangler højtuddannet arbejdskraft, og det betyder, at vores omsætning kunne have været 10 til 20 pct. højere«, siger Peder R. Pedersen, der er administrerende direktør for Weibel Scientifics, til Børsen.

Radarvirksomheden har i dag 120 ansatte, men har de sidste par år manglet kvalificeret arbejdskraft til 10-15 stillinger, blandt andet softwareingeniører og inden for projektledelse.

Ifølge Weibel Scientifics kan manglen på arbejdskraft få store konsekvenser og måske betyde, at virksomheden i et perspektiv på fem år risikerer miste yderligere vækst på 20-30 pct.

Direktøren Peder Pedersen tilføjer dog, at prognoserne ser positive ud for virksomheden, men hvis de havde haft den rette arbejdskraft, kunne væksten have accelereret yderligere.

Horsens Murer Service er også ramt af konsekvenserne, og har været nødt til at give afslag på ordrer to til tre gange om ugen. Murermesteren Jesper Sørensen, der har ti ansatte under sig, fortæller, at han sagtens kan beskæftige dobbelt så mange medarbejdere.

/ritzau/FINANS