Virksomheder leder efter huller i IT-systemer efter lækage

En række virksomheder og en region er begyndt at undersøge sikkerheden omkring deres IT-systemer efter lækage af data fra Nets.

Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om en IT-konsulents lækage af kreditkortoplysninger fra Nets til ugebladet Se og Hør får nu en region og virksomheder i både finans- og transportsektoren til at gå sikkerheden i deres IT-systemer efter i sømmene.

Det skriver Børsen og Politiken.

Region Sjælland og virksomheder som TDC, Spar Nord og DSV er blandt dem, der nu gransker sikkerheden omkring deres data.

»Sagen får os til at vurdere, om vi skal være ekstra opmærksomme på nogle særlige problemstillinger. Vi kigger vores systemer og procedurer igennem for at se, om der er noget, vi kan gøre bedre eller anderledes,« siger pressechef i TDC Ib Konrad Jensen til Børsen.

I Region Sjælland oplyser IT-direktør Per Buchwaldt til Politiken, at man i regionen har sat fokus på datasikkerheden efter den seneste tids afsløringer.

Region Sjælland har i den forbindelse kontaktet en række af de underleverandører, der er involveret i driften af regionens sundhedsdatabaser.

Københavns Vestegns Politi har sigtet den 45-årige IT-konsulent for blandt andet at have skaffet sig adgang til kendte og kongeliges oplysninger.

Ifølge politiet kan flere sigtelser være på vej mod andre involverede i sagen.

Forsikringsgiganten TopDanmark har desuden udbedt sig en forklaring fra sin IT-underleverandør IBM, som IT-konsulenten har arbejdet for.

Også Danske Bank har bedt om svar fra IBM, da IT-selskabet står for en del af driften af bankens systemer. IT-sikkerhedsdirektør i Danske Bank Poul Otto Schousboe understreger dog over for Politiken, at der ikke er noget, der knytter den aktuelle Se og Hør-sag til Danske Banks samarbejde med IBM.

Banken har blandt andet fået bekræftet, at IT-konsulenten ikke har arbejdet med Danske Banks systemer, oplyser Poul Otto Schousboe.

Alle partier uden om regeringen har indkaldt justitsminister Karen Hækkerup (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til en forespørgselsdebat i Folketinget 4. juni om datasikkerheden i Danmark.