Virksomheder har for travlt til efteruddannelse

Tandhjulene i industrien er så rødglødende, at virksomhedernes ansatte har alt for travlt til at tage på efteruddannelse.

Selv om kursuskatalogerne er fyldt med efteruddannelsestilbud til jern- og metalindustriens ansatte, har medarbejderne ikke tid til at tage på skole.

Det skriver fagbladet Jern og Maskinindustrien og erhvervsportalen Idag.dk.

Det oplever blandt andre virksomheden NHS Maskinfabrik i Silkeborg, der fremstiller skovmaskiner og er underleverandør inden for svejsning, pladebearbejdning og spåntagning til indenlandske kunder.

- Jeg må erkende, at vi desværre ikke prioriterer efteruddannelse særlig højt for øjeblikket, da vi ikke kan undvære en eneste medarbejder, hvis vi skal kunne følge med, fortæller direktør Ejner Husted, der godt ved, at det er nødvendigt med at udvikle de ansattes kompetencer:

- Efteruddannelse er vigtig, fordi der stilles større og større krav til de ansatte i takt med at kundekravene og maskinerne bliver mere komplekse. Men problemet er, at behovet for efteruddannelse som regel kommer, når man har mindst tid til det. Det er jo i opgangstider, at man optimerer produktionsudstyret, siger han.

Kilde: Idag.dk