Virksomheder giver regeringens byrdejagt bundkarakter

Det er ikke lykkedes for den borgerlige regering at mindske mængden af de administrative byrder, som pålægges de danske virksomheder.

Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er i hvert fald det billede, der tegner sig i den seneste konjunkturmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen Vækstdanmark i andet kvartal 2010. Undersøgelsen er baseret på svar fra mindre og mellemstore virksomheder, der som bekendt er dem, der dominerer dansk erhvervsliv.

Læs også: Løkke skal sætte erhvervslivet på dagsordenen nu

535 virksomheder har besvaret et spørgeskema. Og dykker man ned i besvarelserne, vil man se, at der i virksomhedernes optik ikke er sket nogen som helst bedring i de senere år.

På den positive side viser undersøgelsen, at forholdene i det mindste ikke er blevet værre end tidligere. Men ifølge et overvældende flertal af virksomhederne - hele 83 pct. - er mængden af administrative byrder altså uændret eller større end i 2001, hvor den borgerlige fløj overtog regeringsmagten og lovede bedringer.

Læs også: Radikale vil slagte al erhvervsstøtte

Og det er nogenlunde samme svar, som Greens vendte tilbage med i andet kvartal 2009 og 2008. Spørger man virksomhederne, hvordan udviklingen i mængden af administrative byrder har været hen over det seneste år, tegner der sig også et billede af status quo.

Og det billede er heller ikke opløftende. 87 pct. mener, at mængden af byrder er den samme eller større end for et år siden, hvilket er præcis den samme svarfordeling som sidste år.