Virksomheder får ekstraregning for software

Kontrolbesøg fra softwareleverandører koster ekstraregning for knap hver tredje virksomhed, viser en undersøgelse fra Danske IT-Advokater. DLR Kredit er en af virksomhederne og undrer sig over kravet om ekstrabetaling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udregningen af virksomhedernes licensbehov er blevet mere og mere kompliceret, og kontrolbesøg fra softwareleverandører koster ekstraregning for knap hver tredje virksomhed. Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge avisen viser en ny undersøgelse fra Danske IT-Advokater, at næsten hver tredje kontrolbesøg resulterer i, at softwareleverandøren udskriver en ekstraregning til virksomheden.

En af de virksomheder, som er blevet præsenteret for en ekstraregning for licenser er DLR Kredit, som er specialiseret i realkreditlån til bankerne. IT-direktør Christian Willemoes er langt fra tilfreds med softwarefirmaernes krav.   

»Det ligger klart i vores politik, at vi skal betale for det, vi bruger. Så ja, jeg blev overrasket over at blive præsenteret for en ekstraregning fra vores softwareleverandør. Ikke mindst fordi det viste sig, at vi ikke havde brugt flere licenser, end vi havde betalt for,« siger Christian Willemoes til Børsen.

IT-direktøren havde ellers sørget for at have installeret et såkaldt SAM, som løbende holder øje med virksomhedens brug af softwarelicenser, men DLR Kredit blev altså alligevel fanget af en detalje, som Christian Willemoes kalder en »misfortolkning.«For at undgå fremtidige ekstraregninger har DLR Kredit hyret et eksternt firma til at sørge for, at alle IT-kontrakter er på plads.

Det kan koste virksomhederne op til flere hundrede millioner kroner i ekstraregning, når de bliver udsat for kontrolbesøg.