Virksomheder er elendige til at købe op

Virksomheder er elendige til at købe op Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når en topchef kaster sin kærlighed på et opkøbsmål, har investorerne god grund til at være kritiske. Over halvdelen af alle virksomhedshandler giver ikke værdi til aktionærerne, bekræfter undersøgelse på undersøgelse.

Det skriver Finans.

Ifølge en rapport fra revisions- og konsulentkoncernen KPMG fejler 83 pct. af virksomhedshandler i at skabe værdi til aktionærerne. Det er til trods for, at 82 pct. af lederne mener, at deres opkøb har været en succes.

»Jeg tror ikke, at danske virksomheder er dårligere end resten af verden. De er formentlig heller ikke bedre end resten af verden. Desværre,« siger Peter Zink Secher, stifter af rådgivningsvirksomheden Fixcorp, til Finans.

Til trods for de dystre statistikker holder både danske og udenlandske virksomheder sig ikke tilbage med at købe op. Danske virksomheder købte 8 pct. flere danske selskaber i 1. halvår af 2017 set i forhold til året før. I samme periode købte de 28 pct. flere udenlandske selskaber.

En gennemgang af de 10 største virksomhedskøb de seneste 10 år viser også, at langtfra alle har været succesfulde.

»Der er en del af de kæmpestore opkøb, der ikke har skabt værdi til aktionærerne. Nogle er imperiebyggere, og dem er vi bekymrede for. Er det bare for at blive større, eller er der et langsigtet aktionærrationale bag opkøbet ?,« siger Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Pension, til Finans.