Virksomheder efterlyser internetpolitik

Dansk Erhverv erkender, at flere virksomheder har behov for en klar politik i forhold til privat internetsurfing i arbejdstiden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en god idé, hvis virksomhederne laver spilleregler for privat internetsurfing i arbejdstiden. Det siger underdirektør i Dansk Erhverv, Charlotte Vester.

Meldingen kommer efter en ny undersøgelse fra Capacent Epinion lavet for HK/Privat. 41 procent af medlemmerne svarer, at der ikke er en politik på området.

- Vi anbefaler, at virksomhederne har en politik på området. Det giver et

sæt spilleregler, som kan udrydde misforståelser omkring netsurfing i

arbejdstiden. Små virksomheder kan dog klare sig fint uden, siger Charlotte

Vester.

Underdirektøren ser dog generelt positivt på undersøgelsen.

- Jeg er positivt overrasket over, at 59 procent har lavet en politik på

området, siger Charlotte Vester.

Hvis man ikke laver en politik på området, kan der opstå misforståelser i arbejdstiden mellem medarbejderne og cheferne. Det er dog i flere situationer muligt at snakke med medarbejderne om deres forbrug i stedet for at lave fælles spilleregler, mener Charlotte Vester.

- Hvis man har en medarbejder, der for eksempel laver overspringshandlinger på nettet, har ledelsen jo mulighed for at tage en snak med personen. Når man ikke har skrevet spilleregler, må man håndtere det på andre måder. Men det kan lade sig gøre, siger Charlotte Vester.

Er der ingen internet-politik er det ifølge HK/Privat arbejdsgiverens problem. Nej, lyder det fra Dansk erhverv.

- Man kan også efterspørge sund fornuft fra medarbejderne. Selvom arbejdspladsen ikke har en politik på området, betyder det jo ikke, at der er carte blanche til at gå på internet eller Facebook hele tiden, siger Charlotte Vester.



/ritzau/