Virksomheder dropper 2009-forventninger

Flere virksomheder dropper at stille prognoser for 2009 på grund af usikkerhed om ordrer, forbrug og konjunkturer.

Usikkerhed om forbrugsvanerne det kommende år får flere virksomheder til at droppe at guide på forventninger til året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Usikkerhed om ordreindgang, konjunkturer og forbrugsvaner får nu flere virksomheder til at droppe at guide på deres forventninger til budgetter og indtjening i 2009. Det fortæller Niels Granholm-Leth, aktieanalysechef i investeringsbanken SEB Enskilda, til dagbladet Børsen.

"I modsætning til samme tid sidste år, så har virksomhederne nu et kulsort syn på det kommende år, og de har meget vanskeligt ved at budgettere for 2009. Derfor hører vi fra en pæn del af virksomhederne, at de ikke vil give en regulær guidance i år," siger Niels Granholm-Leth.

SEB Enskilda var i går vært for et seminar om nordiske virksomheder med deltagelse af 90 virksomheder og mere end 400 investorer fra ind- og udland, og selvom interessen for nordiske selskaber stadig er stor, var det ikke de positive toner, der dominerede mødet.

"Det vi hører, er, at virksomhederne skærer ned på omkostningerne, og de sætter udviklingsprojekter på stand-by. De vil lige stoppe op og klappe hesten, så længe der er så stor usikkerhed både på markedet og i økonomien," siger Niels Granholm-Leth.

RB-Børsen