Virgin genopliver forsøg på lavpriskrig i USA

Richard Branson er klar til at dumpe sin amerikanske direktør og ændre selskabets struktur for at komme ind på det amerikanske marked for lavprisflyvning.

Mellem jul og nytår modtog VIrgin America den nedslående bedsked fra de amerikanske myndigheder om, at selskabet ikke kunne godkendes til indenrigsflyvning. Årsag: Den udenlandske ejerandel er for stor.

Ny forsøger den britiske serieiværksætter Richard Branson igen, og denne gang er man klar til at smide chefen ud og ændre på finansieringen for at få tilladelsen på plads.

"Ændringerne i selskabets struktur og investorsammensætningen er omfattende og viser, hvor langt Virgin America og dets investorer er parate til at gå for at få godkendelsen i hus," skriver Virgin til pressen.

Dermed kan Fred Reid være på vej ud som topchef for Virgins amerikanske datterselskab, der er hjemmehørende i San Fransisco.

Problemet er, at selskabet for en stor dels vedkommende kontrolleres af personer og selskaber, der er registreret i skattely som Cayman Islands, og ifølge amerikansk lovgivning skal indenrigs flyselskaber mindst være 75 procent amerikansk ejede.