Vinteren luner godt i pengepungen

Mens de små poder forgæves spejder efter sne til kælkebakkerne, glæder deres forældre sig over store besparelser på varmeregningen.

Med en gennemsnitstemperatur på 9,4 grader blev 2006 det varmeste år i Danmarkshistorien, og specielt vintermånederne har holdt temperaturen oppe.

Både november og december satte varmerekord, og det er noget, der kan mærkes på varmeregningen, skriver dato.

»Det ser ud som om, vi ligger med en 40 procents besparelse i forhold til normalforbruget. For en gennemsnitsfamilie svarer det til cirka 2.000 kroner på årsforbruget i el-varme,« siger el-markedschef i DONG Energy, Flemming Silius Nielsen.

Besparelsen er i nogenlunde samme størrelsesorden hos naturgaskunder, og også oliekunder kan indtil videre finde det brede smil frem til vintervarmen.

»Vi sælger jo ikke så meget, når vinteren er så varm som i år. Efterspørgslen på fyringsolie har ikke været stor. Og så står vi i en situation, hvor prisen heller ikke stiger så meget,« forklarer kommunikationskoordinator hos Statoil, Maria Junghans.

Men både hos DONG og Statoil advarer man mod at begynde at bruge løs af gevinsten for tidligt. Sidste vinter lod nemlig også vente på sig, men stjal så til gengæld det meste af foråret - og det meste af varmegevinsten.

Kilde: dato