Vingeskudt mineselskab trækker konkursbegæring tilbage

Det grønlandske mineselskab NunaMineral, som har mistet sin egenkapital, har nu tilbagekaldt en konkursbegæring, fordi der måske alligevel kan findes en løsning på selskabets finansielle problemer.

Foto: Numaminerals pr-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det børsnoterede mineselskab NunaMinerals trækker nu sin konkursbegæring tilbage og søger kreditorbeskyttelse ved betalingsstandsning.

Selskabet oplyser fredag, at der er sket fremskridt i drøftelserne med Greenland Mining Management (GMM) vedrørende en restrukturering af NunaMinerals på basis af et revideret forslag fra GMM.

»Det er NunaMinerals’ opfattelse, at en sådan udvikling muligvis kan føre til en langsigtet løsning for NunaMinerals, og selskabet har derfor besluttet sig for at trække konkursbegæringen tilbage og søge kreditorbeskyttelse ved at gå i betalingsstandsning for at give GMM tid til at afslutte forhandlingerne med NunaMinerals og selskabets større kreditorer og aktionærer,« skriver ledelsen i en meddelelse til fondsbørsen.

En restrukturering kræver, at NunaMinerals og GMM opnår enighed om de endelige vilkår, ligesom GMM eller NunaMinerals skal indgå en
aftale med eller opnå accept fra de kreditorer, som forudsættes at konvertere lån eller udskyde tilbagebetaling af tilgodehavender.

En restruktureringsaftale indgået mellem NunaMinerals og GMM, som er acceptabel for Grønlands Selvstyre og Greenland Holding A/S, forudsætter opbakning fra mindst 2/3 eller 9/10 af NunaMinerals’ aktionærer baseret på aktiekapital og stemmerettigheder, der er repræsenteret  på generalforsamlingen. Derfor vil forslaget blive fremlagt for selskabets aktionærer under en generalforsamling.