Vinduesfirma: Vi viser mådehold i de gode tider

Optimismen er stor hos virksomheden Inwido, der producerer døre og vinduer til private. Men virksomhederne øger ikke investeringerne på grund af de gode tider, men bruger dem til konsolidering.

Asger Drewes Jørgensen , adm. direktør for Inwido Denmark. PR-foto Fold sammen
Læs mere

Når der ryger flere penge ind på bankbogen hos familien Danmark, er det som regel godt for virksomheden Inwido, der er en del af den svensk ejede Inwido-koncern. Inwido producerer døre og vinduer til private og i øjeblikket er troen på fremtiden stor.

Men virksomheden bruger ikke de gode tider til at øge investeringerne. Det er bedre at få lidt ekstra på kistebunden, så der er noget at bruge af, når der kommer lidt dårligere tider igen.

Sådan lyder det fra adm. direktør for Inwido Denmark Asger Drewes Jørgensen. Inwido i Danmark består at fem forskellige virksomheder og brands inden for vinduer og døre. Virksomheden laver døre og vinduer til renovering og har produktion i Nordjylland.

»Vi er meget ude ved den almindelige forbruger. Vi kan se, at den overordnede forbrugertillid betyder meget for vores virksomhed. Hvis forbrugertilliden vokser, er det godt for vores virksomhed. Det er hr. og fru Danmark, der skal beslutte sig for, om der er råderum til at udskifte vinduer og døre. Vi ser også en positiv effekt af den lavere låneprocent til sommerhuse,« siger Asger Drewes Jørgensen.

Kurven vil knække

Han fremhæver, at virksomheden løbende investerer i modernisering af produktionsapparatet. Det drejer sig blandt andet om nye digitale løsninger. Både i forhold til de interne processer i virksomheden, men også hvordan Inwido kommer i kontakt med kunderne. Men trods udsigten til de bedre tider har virksomheden ikke sat ekstra fart på investeringerne.

»Det er både et spørgsmål om økonomisk mådehold, men også om at vi skal kunne implementere det i organisationen. Det er gået frem for den amerikanske økonomi gennem lang tid, men på et eller andet tidspunkt kommer kurven til at knække,« siger Asger Drewes Jørgensen.

»Al økonomisk teori siger, at økonomien udvikler sig i cyklusser. På et eller andet tidspunkt skal der komme en korrektion. Vi bruger derfor også de bedre tider til konsolidering, så vi har noget at stå imod med, når tingene vender. Jeg spår ikke en stor krise, men der skal komme en korrektion på et tidspunkt,« siger Asger Drewes Jørgensen.