Vindmølleselskabet Skykon i betalingsstandsning

Vindmølleselskabet Skykon har indgivet anmodning om betalingsstandsning, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskabet tirsdag formiddag.

Power-generating windmill turbines are seen in Weiden, some 60 km (37 miles) east of Vienna September 5, 2010. REUTERS/Lisi Niesner (AUSTRIA - Tags: ENERGY ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY) Fold sammen
Læs mere
Foto: LISI NIESNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der vil i løbet af kort tid fra tilsynet med betalingsstandsningen blive udsendt nærmere oplysninger til kreditorerne om det videre forløb, skriver epn.dk

 - Vindindustrien er projektbaseret og meget konjunkturfølsom og er aktuelt påvirket af en række negative faktorer i kølvandet på finanskrisen. Denne udvikling har også ramt Skykon, således at vi er meget hårdt presset på likviditeten, lyder det fra Skykons adm. direktør, Jens Pedersen.

I nogen tid har Skykons ledelse arbejdet med långiveren EQT Expansion Capital II for at sikre selskabets indtjeningsevne og likviditet på langt sigt trods det svære marked.

- Bestyrelsen har modtaget indikationer fra centrale aktører om, at der er villighed til at finde en løsning på visse betingelser, siger Skykon-direktøren.

Man vil nu gøre et sidste forsøg på at finde en løsning. Ifølge dagbladet Børsen tirsdag er det Århus-baserede selskab kommet i strid modvind, fordi der ikke er den nødvendige finansiering til den vækstplan selskabet har lagt. Kapitalfonden EQT skød 260 millioner kroner ind i selskabet for to år siden. Amagerbanken er storkreditor i Skykon med anslået 250 millioner kroner i klemme, skriver avisen.

Skykon, der er underleverandør til vindmølleproducenter, er på få år vokset til en årlig omsætning i milliardklassen og omkring 500 ansatte. Problemerne hos Skykon kan også ramme omdannelsen af Lindøværftet, hvor Skykon skulle stå for 400 arbejdspladser.