Vindmølleindustrien roser Søvndal-forslag

Det er en god idé, at oprette et videncenter for vindmøller i Lindø-værftet. Vindmølleindustrien er positive over for SF's forslag.

Foto: Palle Hedemann. Villy Søvndal vil have et vindmølle-videncenter på Lindø-værftet.
Læs mere
Fold sammen
"Vi er åbne over for forslaget, for der er brug for yderligere offentlige investeringer i vindmølleforskningen."

Sådan lyder reaktionen fra Jan Serup Hylleberg, adm. direktør for brancheorganisationen Vindmølleindustrien efter, Villy Søvndal (SF) igår foreslog at oprette et videnscenter for produktion af vindmøller, når Lindø-værftet lukker i 2012.

"Danmark er på mange områder førende på vindområdet, men i årene frem over vil der være behov for at styrke den danske position. Både ved offentlige- og private investeringer i forskning og udvikling i Danmark. Så der er absolut behov for at investere yderligere," siger Jan Serup Hylleberg.

Eksisterer allerede
Der findes allerede et videns- og forskningscenter ved Rissø DTU. Og dér har man igangsat større planer om udvidelse med blandt andet et testcenter for komponenter til vindmøller.

"Hvorvidt man vil kunne bruge Lindø-værftet i den sammenhæng, kan jeg ikke forholde mig til på nuværende tidspunkt. Men vi vil selvfølgelig være interesserede i at gå i dialog med dem, der vil udnytte området," siger Jan Serup Hylleberg.

Regeringen skeptisk
Forslaget mødte ikke megen opbakning fra beskæftigelsesministeren. Hverken regeringen eller Villy Søvndal kan disponere over grunden, der er ejet af A.P. Møller-Mærsk, påpegede beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

"Nu gælder det først og fremmest om at hjælpe de medarbejdere fra Lindø-værftet, der har været så uheldige at miste deres job. Her er vi allerede i fuld sving. Alle forslag er velkomne, når vi skal finde den bedst mulige løsning for medarbejderne på både kort og lang sigt, men hverken Villy Søvndal eller regeringen kan disponere over Lindø-grunden, skrev ministeren.