Vindmøllegigant vil fyre op mod 600 i Danmark

Siemens-Gamesa har tidligere meldt ud, at man skal slanke medarbejderstaben gevaldigt, og nu er der sat tal på, hvor hårdt det vil ramme Danmark. I alt skal op til 600 medarbejdere afskediges.

Siemens-Gamesa, der er den største konkurrent til Vestas, skal slanke sin medarbejderstab gevaldigt, og det vil koste op mod 600 danske ansatte deres stilling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vincent West

Siemens-Gamesas 6.000 medarbejdere skal i det kommende år sige farvel til en stor del af deres kolleger.

Den spansk-tyske vindmøllegigant med de danske rødder har nemlig netop annonceret, at man skal fyre op til 600 ansatte på de danske fabrikker. Det oplyser Siemens-Gamesa til Herning Folkeblad, og vindmølleproducenten bekræfter det også over for Berlingske.

»Vi har haft endnu en forhandlingsrunde, og der har vi meldt ind, at vi reducerer medarbejdertallet med op til 600 personer i finansåret 2018,« siger pressechef i Siemens-Gamesa, Rasmus Windfeld, til Berlingske.

»Men lur mig, om tallet ikke bliver mindre. Der vil være nogle naturlige afgange, og nogle folk der skal andre steder hen,« tilføjer Rasmus Windfeld.

Siemens-Gamesa fortalte i forbindelse med sit seneste regnskab, at selskabet skulle fyre 6.000 ud af sin globale medarbejderstab på 27.000. Fyringer skulle ske på tværs af 24 lande, og her mister op mod 600 i Danmark altså deres job.

Det er dog ikke første gang i år, at de mange ansatte i Siemens-Gamesa i Danmark må lægge ryg til en fyringsrunde: Således har selskabet allerede afskediget 600 på sin vingefabrik i Aalborg samt 430 på sin fabrik i Engesvang, der i den forbindelse lukkede.

I vindkredse har der dog længe været talt om, at Siemens-Gamesa ikke var færdige med at afskedige i Danmark, og en uge inden Siemens-Gamesa udmeldte sin seneste fyringsrunde, beskrev Berlingske, at der var fyrings-nervøsitet blandt selskabets ansatte i Danmark. To fagforeningsledere forventede dog ikke, at det kom til fyringer, men de tog altså fejl.

Siemens-Gamesa er resultatet af fusionen mellem spanske Gamesa og tyske Siemens Wind Power. Sidstnævnte bygger for en stor dels vedkommende på det danske Bonus, som Siemens-konglomeratet købte i 2004, og derfor er der så mange Siemens-Gamesa-arbejdspladser i Danmark.

Den spansk-tyske fusion er overordnet blevet set som et stærkt træk i kampen mod konkurrenten Vestas, men Siemens-Gamesa har indtil videre haft et hårdt år, hvor det er blevet til to nedjusteringer, en udskudt kapitalmarkedsdag, tre direktørafgange.

Selvom Siemens-Gamesa er mindre kendt i Danmark end konkurrenter som Vestas, så har det tysk-spanske selskab faktisk flere medarbejdere i Danmark end deres danske konkurrent. Siemens-Gamesa beskæftiger 6.000 medarbejdere mod Vestas' 4.400.