Vindmøllecenter ender i Østerild

Enten skal det nationale test-center for vindmøller placeres i Østerild Klitplantage i Thy. Eller også bliver der slet ikke noget test-center.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger miljøminister Karen Ellemann (V). Hun har givet parti-lederne i Folketinget denne besked: Sig ja til placeringen i Thy eller forlad forhandlingsbordet.

De radikale er ude af forhandlingerne

Det har fået de radikales miljø-ordfører Johs. Poulsen til at smække med døren. Han er vred:

- Miljøministeren står tilbage med røde ører. Der er kommet den ene usandhed, fejloplysning og manipulation frem efter den anden i løbet af forhandlingerne. Alt sammen noget som oppositionen har gravet fem, siger Johs. Poulsen.

Senest har Ringkøbing-Skjern Kommune sagt nej til, at test-centret kan placeres på Stauning Flyveplads. Nu er der kun Østerild Klitplantage tilbage.

En natur-politisk katastrofe


Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF er sammen med regeringen stadig med i forhandlingerne. Og nu forsøger Karen Ellemann så for sidste gang at få et flertal for Østerild.
Johs. Poulsen mener stadig, at test-centret skal placeres ved Stauning. Han kalder det for en politisk skandale, at partierne nu skal acceptere Østerild.

- Det er århundredets største natur-politiske katastrofe, som Karen Ellemann er i gang med. Og det kommer altså fra en såkaldt miljøminister, siger Johs. Poulsen.

250 meter høje vindmøller

De store vindmøller fylder godt i landskabet. De er op mod 250 meter høje. Hidtil er planerne om placeringen i Thy strandet, fordi de lokale har protesteret voldsomt. Det fik miljøministeren til at kigge på, om der var andre steder, man kunne opfører møllerne.

/ritzau/