Vindlobby bekymret om tysk energireform

En ny lovpakke for vedvarende energi i Tyskland har givet panderynker hos lobbygruppen Windeurope, der repræsenterer Europas vindmølleproducenter.

Tyskland venter fremtidigt at installere op til 2,8 gigawatt (GW) onshore hvert år, mens offshore vil være underlagt et svingende loft fra 2021 til 2030 ud fra efterspørgslen. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

På den ene side sikrer den et stabilt niveau for ny vindkraft på land, men offshore-delen er noget mere usikker oven på reformen.

Tyskland venter fremtidigt at installere op til 2,8 gigawatt (GW) onshore hvert år, mens offshore vil være underlagt et svingende loft fra 2021 til 2030 ud fra efterspørgslen. På grund af problemer med elnettet har de tyske politikere valgt at bremse udbygningen.

»For onshore vind giver reformerne klare volumener til 2020 og derefter. Det giver industrien en vis grad af sikkerhed for investeringer og mulighed for at planlægge ind i fremtiden,« udtaler Giles Dickson, chef for Windeurope, i en kommentar.

»Det samme kan ikke sige for offshore, hvor der er manglende stabilitet i volumenerne. Udbygningen efter 2020 vil være ujævn, eftersom auktionerne svinger fra år til år,« tilføjer Giles Dickson.

Tyskland risikerer at halte efter andre vindlande som Holland og Storbritannien, som har vedtaget mere sikre planer, pointerer Giles Dickson.

Tyskland var Europas klart største marked for vindmøller sidste år med 3,7 GW ny kapacitet onshore og omkring 2,3 GW offshore.