Vindenergi dækker nu en tiendedel af Europas strøm

Den europæiske vindorganisation EWEA har netop offentliggjort sin 2014-opgørelse for installeret vindenergi, der viser, at vindenergi nu kan dække en tiendedel af Europas elbehov.

Foto: ANDREW YATES.
Læs mere
Fold sammen

Enhver, der er fløjet over Paris, Milano, London eller Bruxelles om natten, ved, at det kræver enorme mængder strøm oplyse de enorme metropoler. Har du taget toget forbi det tyske Ruhr-distrikt ved du også, at industrien på inden måde står tilbage for de private i elforbrug.

Størstedelen af den el kommer stadig fra konventionelle energikilder, men indfasningen af grøn energi har nu nået en ny milepæl.

Det europæiske vindagentur, EWEA, har netop opgjort, hvor meget vindenergi, der blev banket op i Europa i 2014, og for første gang er der nu nok vindenergi i Europa til at dække 10 procent af unionens energibehov.

»Disse tal viser i den grad Europas fortsatte dedikation for vedvarende energi og vindenergi,« siger Thomas Becker, der er administrerende direktør i EWEA.

Alt i alt blev der installeret 11,791 MW - cirka 2,5 gange Danmarks samlede vindmøllekapacitet. Det er nogle få megawatt mere end i 2013, men det når stadig ikke rekordåret 2012, hvor der blev installeret mere end 12.000 MW.

Det var især de klassiske kernemarkeder, der trak nyinstallationen af vindenergi, og Tyskland og Storbritannien alene stod for knap 60 procent af alle nyinstallationer.