Vind-analytiker: Siemens tog markedsandele i 2006

Siden købet af Bonus Energy har Siemens mere end fordoblet antallet af ansatte i Brande. Samlet salg til USA overstiger 10 mia. kr.

Vindmølleproducenten Siemens Power Generation har i dag offentliggjort en status på virksomhedens salg i USA siden overtagelsen af Bonus Energy i 2004.

Det er blevet til ordrer på over 600 vindmøller- mere end 1.400 MW - til USA. De mange hundrede møller skal forsyne omkring 400.000 amerikanske husstande med strøm. Den samlede ordresum overstiger 10 mia. kr.

Til sammenligning med de 1.400 MW i USA er den samlede danske vindmøllekapacitet på 3.200 MW, skriver Siemens.

Det var med købet af Bonus Energy i Brande, at Siemens gik ind i vindenergibranchen. Siden da har koncernen investeret kraftigt i udvidelser og medarbejdere. Alene i Danmark - der er Siemens globale hovedkvarter for vindenergi - er antallet af medarbejdere siden overtagelsen steget fra 850 til 1.900 medarbejdere.

Den uafhængige konsulentvirksomhed BTM Consult analyserer vindenergimarkedet, og her uddeler direktør Birger T. Madsen store roser til Siemens' satsning i Brande.

"Efter købet af Bonus er Siemens ved at flytte virksomheden til det dobbelte niveau. På sigt har koncernen en målsætning om at nå op omkring de største i verden. Tidligere var Bonus Energy - på grund af selskabets begrænsede størrelse - mere selektive. F.eks. lavede de enkelte år store, flotte projekter i USA, men var til gengæld helt væk andre år. På grund af Bonus Energys begrænsede størrelse har de aldrig konstant kunne være over det hele - men Siemens vil være med over det hele," siger Birger T. Madsen.

Et land mangler dog ifølge Birger T. Madsen.

"Det eneste sted, Siemens brillierer ved deres fravær, er i Kina," konstaterer han.

BTM Consult udarbejder en årlig rapport om den globale situation for vindenergi. Den næste rapport kommer ud i april, men Birger T. Madsen fortæller, at alt tyder på en vækst på 25 pct. i sektoren sidste år i forhold til 2005.

"Derfor skal vindmølleproducenterne over en vækst på 25 pct. for at tage markedsandele, men det er jeg også overbevist om, at Siemens vil gøre," siger han.