Vin-investeringsfirma og ejer erklæret konkurs

Fine Wine Invest er gået konkurs, efter at problemerne i flere måneder har tårnet sig op.

Fine Wine Invest er gik torsdag konkurs, efter at problemerne i flere måneder har tårnet sig op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Efter at problemerne i flere måneder har hobet sig op, er Køge-firmaet Fine Wine Invest tirsdag endegyldigt blevet erklæret konkurs.

Det skriver Børsen.

Stifteren og ejeren Thomas Clausen går samtidig personligt konkurs. Dekretet om konkurs blev afsagt mod både virksomheden og Thomas Clausen ved Retten i Roskilde tirsdag i denne uge. Fine Wine Invest er et investeringsselskab med speciale i vin.

Problemerne startede, da selskabet aflagde et årsregnskab med adskillige fejl. Regnskabet viste et overskud på 4,6 mio. kr., men det var blandt andet efter, at personaleudgifter var regnet som en indtægt. Regnskabet viste ikke en eneste udgiftspost. Det fik Erhvervsstyrelsen til at forlange et nyt regnskab, hvilket Thomas Clausen indvilligede i:

»Det bliver revideret nu, og man kan sige, at overskuddet bliver stort set det samme,« sagde Thomas Clausen.

Da det nye regnskab kom, viste det et overskud på 48.000 kroner. Revisoren konstaterede overtrædelser af bogføringsloven, momslovgivningen og kildeskatteloven. I oktober anmeldte to investorer Thomas Clausen til politiet for økonomisk kriminalitet, da de ikke kunne få penge for vin, som han påstod var solgt.

Siden 1988 har fine vine givet et årligt afkast på omkring 13 procent over en tiårig periode. Det fik Thomas Clausen til over de seneste år at trappe privat interesse og handel med vin op.

Thomas Clausen har ikke besvaret avisen Børsens henvendelser.