Vilhelmsen vil drøfte gebyrer med bankerne

Efter de seneste dages debat om Danske Banks gebyrpolitik mødes erhvervs- og vækstministeren med bankernes interesseorganisation. Hun håber, der kan findes en løsning uden lovindgreb.

Læs mere
Fold sammen

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) mødes i næste uge med Finansrådet, bankernes interesseorganisation, for at drøfte gebyrpolitik. Det sker, efter at Danske Bank har lanceret en ny strategi, der blandt andet pålægger bankens små kunder gebyrer.

- Jeg har inviteret Finansrådet til et møde i næste uge. På mødet vil vi - i lyset af den seneste tids debat - drøfte, hvordan vi bedst muligt sikrer, at alle forbrugere har adgang til en indlånskonto på fair og rimelige vilkår. Jeg regner med, at vi kan finde en fælles forståelse, uden at det bliver nødvendigt med lovgivning, skriver hun i en kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun vil over for politiken.dk ikke svare på, om denne »løsning« indebærer, at det fortsat skal være gratis at have en almindelig bankkonto.

- Vi har fået en indkaldelse fra ministeren, og vi vil tage en drøftelse med ministeren om dette emne, siger direktør i Finansrådet, Jørgen A. Horwitz, til Berlingske Nyhedsbureau.

Debatten om Danske Banks gebyrer har raset de seneste dage. Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht (S), truede mandag banken med et lovindgreb. Den idé har en række borgerlige politikere skudt ned, og Finansrådet ryster også på hovedet over den idé:

- Jeg synes, det er betænkeligt, hvis man fra regeringens og Folketingets side lovregulerer, hvorledes private virksomheder prisfastsætter deres produkter over for kunder. Der er, skal man huske, nogle omkostninger forbundet ved en helt basal konto og de serviceydelser, som banken yder i forbindelse med, at man har en bankkonto. Der er ikke noget, som er gratis, siger Jørgen A. Horwitz.

Ældre Sagen er så utilfreds med Danske Bank, at organisationens direktør, Bjarne Hastrup, tirsdag opfordrede medlemmerne til at droppe storbanken.