Vild vennetjeneste kickstartede million-gallop for OL-rytter

Vilde investeringer på store millionbeløb fra Ole Vagner kickstartede dressurrytteren Andreas Helgstrands vej mod en svimlende millionforretning.

Andreas Helgstrand, Helgstrand Dressage ved Vodskov nord for Aalborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Om bord på Ole Vagners yacht på en ferie i Caribien i 2008 blev dressurrytteren Andreas Helgstrand bjergtaget af den ekstravagante livsstil.

Han var blevet inviteret med på ferien som tak for at have hjulpet Ole Vagners kone med at finde en hest, og nu dristede han sig til at spørge »hvordan får man egentlig råd til sådan en sejlbåd?«

Ole Vagners svar var klart: Man bliver selvstændig. Hjemme i Danmark sagde Andreas Helgstrand sit job på Kjeld Kirk Kristiansens stutteri op, og med Ole Vagner stillet i sikkerhed købte han godset Møgelmosegård i Vodskov i Nordjylland for 34 mio. kroner midt i stormen fra finanskrisen i 2009. Ole Vagner investerede desuden 22 mio. kroner til fem topheste uden at få ejerandel i forretning, skriver Børsen.

Siden da er det lykkedes Andreas Helgstrand at gøre noget, som er de færreste forundt i branchen. Han tjener nemlig penge på sin hesteforretning.

I det seneste regnskab kom Helgstrand Dressage ud med et overskud på 37 mio. kroner efter skat, og i alt har eneejeren Andreas Helgstrand tjent knap 150 mio. kroner siden begyndelsen.

Andreas Helgstrands tidligere arbejdsgiver Lego-milliardæren Kjeld Kirk Kristiansen er en af de rigmænd, som brænder formuer af på heste. Hans stutteri, Blue Hors, kunne fremvise et underskud på 88 mio., da danmarks rigeste mand skød 181 mio. kroner i foretagenet tidligere på året. Andreas Helgstrand har et klart bud på, hvorfor hans forretning kører som smurt.

»Mange af hobbyfolkene har ikke hestene for at tjene penge, men de laver jo tit et selskab, og så tænker de, at nu skal de også tjene noget, og det kan de ikke finde ud af, fordi de ikke vil sælge de bedste heste,« siger han til Børsen og tilføjer:

»Kunderne ved, at jeg ikke kun viser de næstbedste. Hvis jeg havde gemt nogle af de bedste heste, jeg har solgt, havde jeg haft verdens bedste stald, men så havde jeg ikke haft det store overskud.«