Vild optur på aktiemarkedet efter bølge af opjusteringer

Aktiemarkedet sluttede ugen af med et brag efter en stribe opjusteringer sidst på ugen. Opjusteringer fra selskaber som Novo Nordisk og Pandora sendte fredag C25-indekset i rekord for 34. gang i år.

Pandora-aktien steg 17 procent fredag efter en beskeden opjustering af selskabets forventninger til indtjeningen i 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Ugen sluttede af med ikke færre end fire opjusteringer fra store C25-selskaber. De gode nyheder gav fredag aktierne luft under vingerne, og C25-indekset satte rekord for 34. gang i år. Chefanalytiker venter stærk regnskabssæson og flere opjusteringer.

Pandora åbnede ballet torsdag efter atiemarkedets lukning. Her skruede smykkevirksomheden en smule op for udsigten til indtjeningen i 2020. Novo Nordisk fulgte torsdag aften i hælene på Pandora og hævede forventningerne til både omsætningsvækst og indtjeningsvæst.

Aktiemarkedet kvitterede for begge opjusteringer og sendte aktierne til vejrs fra morgenstunden.

Pandora endte som dagens højdespringer med en stigning på mere end 17 procent, men også Novo Nordisk-aktien var med en stigning på over tre procent en stærkt medvirkende årsag til at sende indekset i rekord for 34. gang i år, skriver flere medier.

Fredag morgen fulgte GN Store Nord så trop og hævede indtjeningsforventningerne til 2020. Det skyldes, at headset-divisionen i tredje kvartal har præsteret væsentligt bedre end forventet. GN Store Nord steg 4,3 procent i fredagens handel.

Og midt på eftermiddagen var det så transportgiganten DSV Panalpina, der som det fjerde C25-selskab opjusterede forventningerne. Opjusteringen skyldes, at det går bedre end ventet i alle divisioner, og at de negative effekter af coronaepidemien ikke har været så slemme som frygtet. Trods de bedre udsigter sluttede DSV-aktien dog dagen med et lille fald på 0,2 procent.

Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand, forudser, at der vil komme endnu flere opjusteringer fra danske selsaber i den kommende regnskabssæson.

»Jeg tror generelt, at vi går ind i en stærk regnskabssæson for de danske selskaber, og vi kommer til at se flere opjusteringer,« siger Michael Friis Jørgensen til Børsen.