Vild med store meloner

Store, runde, faste meloner har længe taget kegler i det ganske land og nu mere end nogensinde.

Foto: SANJEEV GUPTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For forbruget af meloner er fordoblet siden år 2000, og det gør i dag melonen til den fjerde mest solgte frugt i Danmark, skriver Foodculture.

Læs også: Snif frugt mod stress

Foran melonerne indtager bananen vinderpodiet, æblet tager andenpladsen og appelsinen kommer ind som nummer tre.

- Salget af meloner er steget voldsomt over de sidste 10 år. Tilbage ved årtusindeskiftet spiste hver dansker ca. 3,7 kg om året, og i dag er det tal helt oppe på 6,8 kg. Det svarer til en samlet stigning fra ca. 20.000 tons til 40.000 tons, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen.

Læs også: Kaj og Andrea reklamerer for frugt i Føtex

Vandmelonerne er de mest spiste, og 46 pct. af de meloner, danskerne sætter til livs, er sværvægteren med det saftige røde kød og de sorte kerner.

- Selv om man nu kan få melonerne hele året, spiser danskerne kun ca. et tusinde tons meloner pr. måned i årets syv koldeste måneder, mens man i juni, juli og august seks til ottedobler den mængde. Det er ikke vores oplevelse, at købet af meloner erstatter andre varer. Der er snarere tale om impulskøb, fordi de altid ligger der, siger frugtkategorichef i Coop, Jens Henrik Aavang.

Europæiske producenter har indtil nu haft en fordel hos kunderne, fordi de har kunnet producere næsten kernefri meloner. Men Jens Henrik Aavang mener, at oversøiske producenter vil være i stand til at efterligne allerede i år 2011, skriver Foodculture.