Vil Google sælge computere med Chrome OS?

Google kommer angiveligt allerede i november med sin første mobile computer med Chrome OS.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senere i denne måned lancerer flere af de store producenter en ny generation af bærbare computere med Chrome OS fra Google. Det skriver Digitimes, der bruger betegnelsen smartbooks om de nye produkter – altså en kombination af en smartphone og en netbook.

Google vil også selv lancere sin egen Chrome maskine i november og bruge den samme strategi som kendes fra Nexus One-telefonen, fortæller kilder hos komponent-leverandører til den taiwanesiske nyhedstjeneste.

Ligesom med Android-mobiltelefonen Nexus One vil Google selv sælge den nye Chrome OS smartbook direkte til kunderne over nettet.

Den skal angiveligt fremstilles hos Inventec og den første sending bliver på 60-70.000 eksemplarer. Maskinen bruger en ARM-platform og den skal ikke sælges ude i butikkerne.

Acer og HP ventes at følge efter med deres egne Chrome OS produkter i december – fremstillet hos Quanta Computer – mens Asustek forholder sig afventende.

Det skulle være Apples store succes med sin iPad, der har givet producenterne blod på tanden til at forsøge sig med små mobile enheder, der bygger på en anden platform end Windows.

Chrome OS er et cloudbaseret operativsystem med Linux-kernel beregnet til netbooks og andre mobile enheder. Kildekoden blev allerede frigivet sidste år.