Viking-is fusionerer med Hjem-is

Efter års stridigheder har Viking-is nu købt Hjem-is, og fra 1. januar går de sammen under navnet Hjem IS Danmark A/S.

Selvom de to isleverandører fusionerer kommer det ikke til at gå ud over varesortimentet. Der bliver blot lagt flere lag på, blandt andet skal der satses mere på andre frostvarer end is.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Kaare Smith
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været kold luft mellem de to iskonkurrenter. Striden blev for alvor blæst op, da Viking-is valgte at gøre Hjem-is kunsten efter og begyndte at køre is rundt. 

Men alt det er nu lagt på køl. Viking-is og Nestlé, der ejer Hjem-is, er blevet enige om en købsaftale. Aftalen skaber fusionsfirmaet Hjem IS Danmark A/S. Det nye selskab får en årlig omsætning på omkring 300 mio. kr. og kommer til at tælle 105 biler. 
 
Hjem-is har været ejet af Nestlé, så Tom Roth, der er en af mændene bag Viking-is, er glad for at hive isleverandøren tilbage på dansk jord. Det har været essentielt for Nestlé, at opkøberen var en, der havde respekt for Hjem-is. 

»Det har været vigtigt for os i denne salgsproces at vælge en lokal køber, der respekterer Hjem-is stærke brand, koncept og kultur, og som har forstand på at drive is-forretning,« siger Peter Svensson, der er administrerende direktør i Nestlé i Norden, til TV SYD.   

Selvom navnet ændres, så vil varesortimentet i Hjem-is bilen ikke være anderledes. Der bliver taget det bedste fra begge verdener, forklarer Tom Roth til TV SYD. Men der kommer nye produkter til kunderne, og der bliver satset langt mere på andre frostvarer end is. Det er Hjem-is begyndt på i form af salg af frosne pizzaer. 

Hjem-is huserer også i Sverige. Nestlé sælger også den del af forretningen til den svenske isleverandør Varsego.