Vikaren der blev byggekonge

Peter Mering havde ingen plan og ikke en krone på lommen, da han som 30-årig vendte hjem efter et udlandsophold. I dag er han passioneret ejendomsdirektør med en portefølje på 25 milliarder kroner.

Peter Mering er glad for sit job, selv om han havnede i branchen ved en tilfældighed. Foto: Danica
Læs mere
Fold sammen

Danica Pension har en direktør, som uden skyggen af tvivl brænder for sit job. Peter Mering folder sin fortælling helt ud, når emnet falder på hans selskabs mange byudviklingsprojekter i københavnsområdet.

Blot for at nævne et par stykker: Det milliardstore projekt Kanalbyen ved Lyngby med 300-400 boliger og ikke mindst Microsofts kommende hovedsæde, en tung investering i et spektakulært udvik-lingsprojekt på Papirøen og senest den fem milliarder kroner store investering i et helt nyt erhvervsområde i Københavns centrum med købet af Postterminalen.

Peter Mering elsker med sine egne ord ejendomme. Men den store kærlighed kom tilfældigt. For efter et ophold i Canada vendte han i 1986 som 30-årig tilbage til Danmark uden en krone på lommen og uden en plan for, hvad fremtiden skulle bringe.

»For at være helt ærlig var det fuldstændig tilfældigt, at jeg havnede i ejendomsbranchen. Jeg havde ingen penge, for jeg var taget hjem igen for at begynde forfra, så jeg gik rundt til nogle vikar-bureauer. Jeg var så hos et bureau, som spurgte, om jeg kunne lægge nogle tal sammen – og det mente jeg jo nok, at jeg kunne, så de sendte mig over i et almennyttigt boligselskab, hvor de satte mig til at lave lønbilag,« siger Peter Mering.

Et sjovere job

Den nu 58-årige Danica-direktør steg dog hurtigt i graderne, da han allerede efter et par måneder i vikarjobbet blev forfremmet til kontorchef. Senere i karrieren fik Peter Mering mulighed for at arbejde mere målrettet med erhvervsejendomme, hvilket for alvor fik brikkerne til at falde på plads for ham.

»Jeg syntes, at det var noget sjovere end at administrere ejerfore-ninger og boligselskaber, hvis jeg skal være helt ærlig,« siger Danica-direktøren.

Peter Mering har i dag et af de tungeste job i branchen hos Danica Pension. Og netop udsigten til at komme i ejendomsbranchens superliga var den bærende årsag til, at Peter Mering i 2012 sagde op hos SEB Pension, hvor han havde været leder af ejendomsafdelingen i syv år.

»Jeg fik muligheden for at komme til at køre stor lastbil. Når man elsker ejendomme, som jeg gør, er det svært at sige nej, når man får mulighed for at lege med 25 milliarder kroner i stedet for fem milliarder kroner,« siger Peter Mering.

Når direktøren fra tid til anden holder fri fra sine ejendomsinvesteringer i Danica, tilbringer han tiden sammen med sin kone – gerne i sommerhus ved Vesterhavet.

Derudover har Peter Mering et blødt punkt for Canadas vestkyst, som han har besøgt syv-otte gange, siden han vendte hjem til Danmark i 1986.

»Jeg har faktisk lige været derovre på skiferie. Det er et fantastisk sted. Du kan få nogle naturoplevelser, som vi ikke lige har herhjemme,« siger Peter Mering.

Torsdag eftermiddag satte Peter Mering dog kursen mod Asien for at besøge sin ældste datter, som studerer i Hong Kong.