Vigtig amerikansk skatterabat for Vestas er ikke urørlig

Analytikerne hos den britiske storbank Barclays ser ikke længere helt så optimistisk på vindmølleproducenten Vestas som tidligere.

Arkivfoto. Analytikerne hos den britiske storbank Barclays ser ikke længere helt så optimistisk på vindmølleproducenten Vestas som tidligere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Valget af Donald Trump som den næste amerikanske præsident skaber nemlig usikkerhed omkring det vigtige og enorme amerikanske marked, der i 2016 har været stærkt understøttet af den forlængede og forbedrede skatterabatordning PTC.

Men med Trump som præsident, er det ikke sikkert, at PTC-ordningen, der i den nuværende form udfases langsomt frem mod 2020, vil blive bevaret helt så gunstig. Derfor sænker Barclays sin anbefaling af Vestas til "ligevægt" fra "overvægt". Kursmålet sænkes samtidig med 4 pct. til 510 kr.

- Efter valget af Trump konkluderede vi, at mens usikkerheden ville forblive høj, var vindaktiernes værdisætning fortsat meget attraktiv. Vi har siden forsøgt at skære os igennem noget af den usikkerhed, men vi endte med at opdage mere af det. Vurderingen om, at 2016-2020-PTC-ordningen er urørlig, er for selvtilfreds, vurderer vi, skriver Barclays i et analysenotat.

Banken mener, at Donald Trump meget vel kan tilbagerulle noget af PTC-ordningen med lovmæssig hjemmel, hvis han ønsker det, men det mest sandsynlige er formentlig stauts quo.

Problemet er bare, at status quo, som det ser ud nu, også vil betyde en væsentlig nedgang i overleveringerne i de kommende år, fordi udviklingerne i høj grad har bestilt store dele af udstyret til de kommende års projekter i løbet af 2016 for at kvalificere sig til fuld PTC-støtte.

Vestas-aktien er onsdagens bundprop i C20 Cap-indekset med et fald på 1,6 pct. til 462,50 kr. Siden valget af Donald Trump som præsident er aktien faldet med knap 11 pct.