»Vidtgående« coronaregel har udløst desperation hos restauranter: Nu er eksperter uenige om effekten

Restauranter har skreget på dokumentation for, hvorfor det netop er klokken 22, der skal lukkes, men det får de næppe. Der er nemlig ikke dokumentation for, at smitterisikoen skulle være større efter 22, så længe gæsterne sidder ned, siger ekspert. En forsker mener, at der ingen anden udvej er. København står til endnu et økonomisk tilbageslag, hvis restriktionerne trækker ud.

Det var sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), der på et pressemøde tirsdag 15. september tonede frem og lagde nye restriktioner ned over restaurationsbranchen i københavnsområdet. Restriktionerne blev sidenhen gjort landsdækkende. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

Der gik ikke ret mange øjeblikke, fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) flankeret af Kåre Mølbak tirsdag 15. september bebudede, at restauranter og barer i København skulle lukke klokken 22 for at dæmme op for corona, til aflysningerne væltede ind over hovedstadens restauratører.

Merete Holst, der ejer The Standard ved Københavns Inderhavnsbro med de tre restauranter Almanak, Studio og Mission, fortalte til TV 2, at hun havde mistet bookinger for 300.000 kroner i umiddelbar forlængelse af udmeldingen.