Videokonferencer sparer formuer

Der er millioner at spare for de virksomheder, der investerer i udstyr til videokonferencer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere store danske firmaer har sparet enorme beløb på rejsebudgettet ved at investere i udstyr til videokonferencer. TrygVesta har netop gennemgået en større organisationsændring, og her har videokonferencerne været helt afgørende. Det skriver dagbladet Børsen.

- Det har betydet en masse for organisationen, at vi har mulighed for daglig kontakt. Det giver en helt anden dynamik, forklarer Trygvestas CSR-chef, Birgitte Kofod Olsen. Skulle selskabet have holdt et tilsvarende antal fysiske møder, ville det have kostet dem 111 millioner kroner.

Også Danske Bank er langt fremme. Massive investeringer i udstyr til videokonferencer har givet konkrete besparelser på cirka 30 millioner kroner om året. Heraf udgøres en del af de interne rejseomkostninger, som det er lykkedes at begrænse med 20-25 procent.

- Virtuelle møder er nu en integreret del af vores rejsepolitik, og vi arbejder mod en mødepolitik, der dikterer, hvorledes mødet skal holdes, fortæller afdelingsdirektør Tom Søderholm fra Danske Bank.

- Vores målinger siger, at brugerne oplever det som mere effektivt og med samme resultat som almindelige møder, siger Tom Søderholm til Børsen.

/ritzau/