Video fra Vestsjælland gik viralt - nu eksploderer antallet af turister

En fuldstændig ændret markedsføringstrategi har fået antallet af turister til at eksplodere i Vestsjælland. Visitvestsjælland.dk har overhalet Århus og Aalborg og indtager nu andenpladsen som den næstmest besøgte turistside i Danmark.

En flok Grågæs (Branta branta) flyver over Vestsjælland tidlig morgen Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Korsør, Slagelse og Kalundborg virker måske ikke umiddelbart som navne på hotte turistdestinationer. Ikke desto mindre brager antallet af turister i Vestsjælland i vejret. I 2014 er turismen steget med 16,4 pct., hvilket svarer til 75.000 flere overnattende gæster, og i første halvdel af 2015 er turismen vokset med yderligere 10 pct.

Nye tal fra VisitDenmark viser, at visitvestsjælland.dk alene i august måned havde 135.000 besøgende. Den travle trafik gør nu hjemmesiden til Danmarks næstmest besøgte turistside og slår dermed Aarhus og Aalborg.

I maj måned lancerede VisitVestsjælland den syv minutter lange film »Verdens Mest Afslappende Film«. At videoen gik viralt, var en overraskelse for adm. direktør i VisitVestsjælland, Lars Nielsen.

»Det kom virkelig bag på os.Videoen har gjort kæmpe underværker. Der har været en enorm stor interesse lige fra København til det fjerne Østen. Denne her lille film på syv minutter har genereret over 130.000 online artikler. Det har gjort ekstremt meget for os,« siger han.

Videoen er blevet set af mere en to mio. potentielle turister og har fået omtale i internationale medier som The New York Times og The Huffington Post. Filmen består af sekvenser med flotte naturbilleder og er baseret på råd fra læger og forskere om, hvordan man kan benytte naturen til at stresse af. Videoens effekt har været tydelig. Trafikken fra udlandet på VisitVestsjællands hjemmeside er steget med mere end 1000 pct.

Det virale hit er kun en lille del af VisitVestsjællands nye markedsføringstrategi. Sidste år valgte VisitVestsjælland at lukke områdets fire turistkontorer, og selv om beslutningen mødte stor lokal modstand, gav den nye strategi hurtigt pote. Lars Nielsen mener nemlig, at der er sket en ændring i, hvordan turister planlægger deres ferier.

»Vi kunne se, at der ikke var nogen, der besøgte turistbureauerne, så dem besluttede vi at lukke. Til gengæld besøger turister i gennemsnit 35 forskellige hjemmesider, når de planlægger en ferie så hvorfor ikke forsøge at møde dem der i stedet?« spørger Lars Nielsen.

Et vigtig område i den nye strategi er historiefortælling, og her har VisitVestsjælland især valgt at fremhæve Vestsjællands natur med lange kyster og store skovarealer.

»Den smukke natur, oplevelserne og alle historierne har altid været der, men vi har ikke brugt nok krudt på at fortælle resten af Danmark og udlandet om den unikke natur. Vi har valgt at kigge ud ad for at undersøge, hvad folk efterspørger, og derefter har vi kigget på, hvordan vi kan møde deres behov,« siger Lars Nielsen.

VisitVestsjælland arbejder i høj grad sammen med VisitDenmark, og Lars Nielsen inviterer blandt andet danske og internationale journalister og bloggere på ture til regionen for at skabe interesse.

»Vores kommunikation og hjemmeside er fokuseret på at levere de svar, som turisterne søger online. Vi prøver at fange det, som er positivt for os ved urbaniseringen. Nemlig at folk også har behov for at komme væk fra byerne og slappe af,« siger Lars Nielsen.