Video-app opslugt af Yahoo

Internetportalen Yahoo er på banen igen med endnu et opkøb. Denne gang har selskabet købt Qwiki, der er en app til at lave små film af de billeder og videoer, brugeren har på mobilen.

Internetselskabet Yahoo er ude med opkøbsriven. Nu har selskabet købt mobilapplikationen Qwiki, der gør det muligt at lave små film ud fra den billeder og videoer, brugerne har på mobilen. Arkivfoto: John G. Mabanglo / EPA / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN G. MABANGLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Yahoo er for alvor på jagt efter gode køb i feltet af digitale aktører. Nu har internetportalen opkøbt iværksættervirksomheden Qwiki, der er en app til mobiltelefoner, der gør det muligt for brugerne at skabe små film og videopræsentationer genereret ud fra billeder og video, der ligger på mobilen.

Yahoo oplyser ikke, hvor meget selskabet har betalt for Qwiki, men AllThingsDigital vurderer, at handlens værdi ligger mellem 40 og 50 millioner dollar - svarende til værdi på mellem 229 og 286 millioner kroner.

En bølge af Yahoo-opkøb

Internetportalen har for alvor skruet op for indkøbene i år, hvor selskabet tidligere har høstet opmærksomhed for blandt købet af Summly - en mobilapplikation til læsning af nyheder - fra den 17-årige teenager Nick D'Aloisios for 30 millioner dollar - eller cirka 168 millioner kroner.

Senere købte Yahoo mikroblogtjenesten Tumblr for 1,1 milliard dollar kontant - eller cirka 6,37 milliarder kroner i maj i år. Ligesom også Playerscale med danskere blandt stifterne samt foto-applikationen Ghostbird er blevet hentet ind under Yahoo-vingerne i år.

Yahoo oplyser selv i et blogindlæg, at selskabet efter opkøbet vil fortsætte med at supportere Qwiki-app'en, og at teamet bag vil flytte ind i hos Yahoo i internetselskabets kontorer i New York.

Qwiki relancerede i februar

Da Qwiki oprindeligt blev lanceret, var der ifølge Techcrunch fokus på at generere korte, informative videoer på baggrund af populære søgninger. Søgte en bruger eksempelvis på musikeren Lady Gaga, kunne der automatisk skabet en historie om musikeren.

Tidligere i år skiftede iværksættervirksomheden bag tjenesten fokus og relancerede app'en i februar med fokus på at anvende brugerens eget indhold til at skabe videoer ud fra de fotos og videoer, der er tilgængelige i brugeresn kamera.