»Viborg kan blive Nordeuropas Silicon Valley«

IT-iværksætter Morten Wagner, som blandt andet står bag Dating.dk og Trendsales, tror, at Apple-investeringer i Viborg kan forvandle byen til Nordeuropas Silicon Valley

IT-iværksætteren Morten Wagner er fra Viborg, og han er vildt begejstret over planerne om, at Apple vil investere 6,3 milliarder i et datacenter ved Viborg. FOTO: Preben Madsen/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen

»Det er da helt fantastisk. Man kan da ikke undgå at blive helt lokalpatriotisk og stolt over, hvad Viborg kan. Vi har gjort vores (i Freeway red.) til at gøre Viborg til Danmarks Silicon Valley. Det her kan gøre Viborg til Nordeuropas Silicon Valley,« siger Morten Wagner.

IT-iværksætteren fra Viborg står bag koncernen Freeway, der har flere kendte internetsider som Dating.dk, Trendsales, Arto i stalden.

Apple investerer i et nyt datacenter i byen Foulum lige udenfor Viborg, og det er den største udenlandske datainvestering, der nogensinde er blevet placeret i Danmark. Projektet koster Apple 6,3 milliarder, og man vurderer, at projektet vil skabe omkring 300 arbejdspladser i Viborg Kommune. Morten Wagner er begejstret.

»Vi var med til at trække IT-folk og gode dataforbindelser til Viborg,« siger Morten Wagner.

Han har ikke selv været inde over processen med at lokke Apple til at investere i Danmark, men han opfordrer politikerne i kommunen til at fortsætte de gode takter.

»Hvis først den ene gør noget, så kommer den næste også. Se bare på Dublin, hvor mange store IT-virksomheder har placeret sig i samme by. Der er stort potentiale for Viborg. Vi har forbindelserne, og vi har meget IT-kvalificeret arbejdskraft,« siger It-iværksætteren, som startede dating.dk i 1998 og siden da har indlemmet en lang række andre internetsider under samme paraply.