Viasat jagter De Unge Mødre

Norske medier rapporterer, at MTG, der herhjemme står bag Viasat, har afgivet et bud på SBS TV.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har længe svirret med rygter om at MTG ville købe SBS TV-kanaler. Og nu for rygterene fornyet styrke. Ifølge det norske netmedie, Kampajne.com, har MTG givet et bud på SBS TV.

Ifølge den svenske investeringsbank SEB Enskilda vurderes SBS TV til at være mellem seks og otte milliarder kroner værd, men det vides ikke, hvor meget MTGs bud lyder på.

SBS TV er ejet af den tyske mediekæmpe ProSiebenSat1, der længe har pønset på at sælge ud af kanalerne i Skandinavien. I Danmark er det Kanal 4, Kanal 5 og Kanal 6, mens det i Norge blandt andet er TV Norge.Det er JP Morgan og Deutsche Bank, der håndterer salgsprocessen, der blandt andet har inkluderet en salgsfremvisning i London.

Modtræk til Bonnier

MTG ejer blandt andet TV3-kanalerne og Viasat i Skandinavien. Et køb vil dermed kunne bidrage med stordriftsfordele og en større markedsshare. Det skal samtidig ses som et modtræk til svenske Bonnier, der eftersigende arbejde på at danne en nordisk mediegigant med svensk TV4, MTV3 i Finland, norske TV 2 og eventuelt dansk TV 2, hvis stationen bliver sat til salg.

MTGs adm. direktør afviser at kommentere på Kampajne.coms informationer.- Generelt kan jeg sige, at det ville være unaturligt, at vi ikke ser på mulighedene, som måtte dukke op i vores markeder, men derudover har jeg ingen kommentarer, siger han til Kampajne.com