Viasat-ejer misser forventningerne i første kvartal

Den svenske mediekoncern Modern Times Group, der blandt andet ejer Viasat, kunne ikke følge med markedets forventninger i de første tre måneder af 2015.

Den svenske mediekoncern Modern Times Group, der blandt andet ejer Viasat, kunne ikke følge med markedets forventninger i de første tre måneder af 2015. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske koncern realiserede i første kvartal et driftsoverskud før indtjening i associerede selskaber og engangsposter på 142 mio. svenske kr. Det var en fremgang på 24 mio. svenske kr. i forhold til samme periode i 2014, men var et stykke under de 178 mio. kr., som analytikerne ifølge Bloomberg News havde forventet.

Til gengæld var salget noget mere på linje med det ventede, da Modern Times Group kom ud af første kvartal med en fremgang i omsætningen til 3701 mio. svenske kr. fra 3597 mio. svenske kr. i samme kvartal året før. Her havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en omsætning på 3730 mio. svenske kr.

På det danske marked, hvor Viasat blandt andet sælger indhold til tv-udbydere såsom Yousee, Stofa og Waoo, var der en stigning i salget i de første tre måneder af 2015.

Viasat udbyder også tv-pakker direkte. Her har der været et fald i antallet af abonnenter på 9000 i Norden i de første tre måneder af året.

Desuden skriver Modern Times Group i regnskabet, at hvor det svenske og norske reklamemarked viste en faldende tendens i første kvartal, var det danske marked "stabilt".

Regnskabet bliver ikke modtaget pænt på børsen i Stockholm, hvor Modern Times Group falder 6,1 pct. til 271,50 svenske kr.