Viacoms omsætningen stiger - men indtjening per aktie skuffer

Mediekoncernen Viacom, der blandt andet står bag tv-kanalerne Nikelodeon, Comedy Central og MTV samt filmselskabet Paramount Pictures, kom ud af fjerde kvartal 2016/17 med en bedre toplinje end ventet blandt analytikerne

Viacom Inc. hovedkvarter i New York, U.S. 30. April, 2013. REUTERS/Lucas Jackson/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucas Jackson

Omsætningen steg med 3 pct. i årets fjerde kvartal til 3,32 mia. dollar i forhold til kvartalet sidste år. Og analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en omsætning på 3,24 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie steg til 0,77 dollar fra 0,69 dollar i fjerde kvartal 2015/16, hvilket var under analytikernes estimat på 0,77 dollar men dog inden for analytikernes spænd på 0,62 til 0,98 dollar.

Mediekoncernens topchef, Bob Bakish, er tilfreds med resultaterne, og i regnskabet siger han, at planen med at revitalisere Viacom er godt på vej.

- Der har været toplinjevækst i både Media Networks og Filmed Entertainment-segmenterne, der fortsat er drevet af gennemførelsen af vores strategiske prioriteter, siger han i en kommentar til regnskabet.

- Viacom står i dag er stærkere. For at fremskynde overgangen til langsigtet, bæredygtig vækst, sætter vi fart på udviklingen af Viacoms medievirksomhed for bedre at kunne betjene næste generation af platforme og løsninger, siger Bob Bakish.

Aktien stiger med 1,8 pct. i formarkedet på regnskabet, der løber til og med 30. september.

/ritzau/FINANS