Vi shopper amok på mobiltelefonen

Næsten halvdelen af danskerne bruger i dag deres mobil eller tablet, når de skal shoppe online. Det er dobbelt så mange som for bare tre år siden, viser en ny analyse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når danskerne køber bøger, sko, legetøj og andre varer på nettet, foretrækker fire ud af ti at gøre det på deres smartphone eller tablet.

Det er dobbelt så mange som for bare tre år siden, viser en ny analyse, som YouGov har lavet for DIBS Payment Services.

»Den største årsag til, at flere og flere bruger mobiltelefonen, er, at den er tættest på,« siger Henriette Høyer, der er salgschef i DIBS Payment Services.

Samtidig viser analysen, at tæt på halvdelen af os nu har MobilePay, Danske Banks mobile betalingssystem. Og det er absolutte milepæle inden for dansk betalings- og handelskultur, vurderer Henriette Høyer.

»Det viser jo, at vi går i retning af, at kontanter kommer til at forsvinde på et tidspunkt. Fremadrettet kommer vi til kun at skulle have vores mobiltelefon i lommen for at kunne gå ud og købe de varer, vi har brug for i vores hverdag. Så kan vi lade pungen blive der hjemme, for den er simpelthen inde i mobiltelefonen,« siger hun.

Trods en markant stigning i e-handlen på 41 procent over de seneste tre år er der dog fortsat en række udfordringer, som især de danske webshops står overfor, forklarer Henriette Høyer:

»Analysen viser, at flere danskere end nogensinde før søger mod udenlandske webshops for at spare penge, hvilket blandt andet kan forklares med faktorer som eksempelvis højere skatter og afgifter herhjemme. Det sender et klart politisk signal om, at udenlandsk e-handel er en konkurrencemæssig trussel for dansk erhvervsliv, der bør debatteres i lige så høj grad, som man eksempelvis har gjort det med grænsehandel før i tiden,« siger hun.

Analysen fra Dansk E-handel 2015 viser, at danskerne køber for 58,7 milliarder kroner om året på nettet.

TV: Dansk nethandels omsætning er oppe på 58,7 milliarder kroner