Vi lejer flere luksusbiler på rejsen

Danskerne lejer i stigende grad luksusbiler til turen ned gennem Europa, og det får udlejningsfirmaerne til at opgradere deres flåder.

Biludlejningsselskabet Hertz udbyder nu blandt andet Maserati Quattroporte i Spanien til danskerne, som er ved at miste interessen for små sommerferiebiler. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCO BERTORELLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Biludlejningsfirmaerne opruster inden for luksusbiler, og danskerne er vilde med det.

»Det sidste halve år har vi tilbudt, at man for eksempel kan få Aston Martin i Tyskland, og der har været stor interesse. Folk lejer dem syd for grænsen og bruger dem til turen ned igennem Europa,« siger Henrik Isaksen, der er bestyrelsesformand i Sixt Danmark.

I år er der flere luksusbiler i Sixts flåde end nogensinde tidligere. Danskerne efterspørger simpelthen større biler, fortæller han.

Også hos Hertz opruster man på luksusfronten og tilbyder nu blandt andet Maserati Quattroporte i Frankrig og Bentley Continental Flying Spur Speed ​​i Holland.

»Interessen for at leje små og mindre biler er ikke lige så stor, som den var under finanskrisen. Nu vil man have større biler igen, og vi har aldrig haft så mange luksusbiler i vores flåde, som vi har i år. Nu gider folk ikke mere - nu vil de have nogle ordentlige biler,« siger Henrik Isaksen.

Tendensen findes også vedrørende de biler, som danskerne lejer herhjemme, men det er særligt i udlandet, at den store interesse findes, primært fordi man kan leje større biler for de samme penge, vurderer Henrik Isaksen.

»I Tyskland har vi større biler i vores flåde som standardbiler, og vi oplever i stigende grad, at danskerne tager til Tyskland eller Hamborg og lejer den lækre Audi eller Mercedes. Man kan få en større bil for de samme penge syd for grænsen - det, du lejer en Mercedes B-klasse for i Danmark, vil de rundt regnet kunne få en E-klasse for i Tyskland,« siger han.