Vi køber færre biler

Sidste måned dykkede salget af personbiler med 12,9 pct. i forhold til juni sidste år. Dermed fortsætter tendensen fra de seneste måneder, hvor salget af biler er bremset op.

I årets første seks måneder er der samlet set solgt 5,1 pct. færre personbiler end i samme periode i 2006, mens der de seneste tre måneder er solgt 10,4 pct. færre personbiler end i samme periode i 2006.

Det oplyser De Danske Bilimportører.

”I de seneste tre måneder har bilsalget været kraftigt påvirket af omlægningen af bilafgifterne, og udviklingen ser desværre ud til at fortsætte. I branchen kan man konstatere, at forbrugerne er langt mere tøvende med at placere ordrer end tidligere,” siger adm. direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Ændringen af bilafgifterne skete 25. april i år.

”Det er stort set alle typer personbiler, der er ramt af det vigende salg. Også mange af de små personbiler, der ellers er blevet billigere som følge af omlægningen af bilafgifterne. Det bliver spændende at se, om udviklingen vil vende i de kommende måneder, og dermed om Regeringens målsætning bl.a. om reduktion af CO2-emission vil blive nået,” siger Bent Mikkelsen.

Salget af varebiler var i juni 2007 19,4 pct. lavere end i juni 2006, og det er især salget af varebiler på mellem 2 og 2,5 tons, som er faldet. I juni måned var salget af disse køretøjer 40,7 pct. lavere end i juni 2006. ”Salget af varebiler er faldet ganske meget efter omlægningen af bilafgifterne. Det gælder både salget til erhverv og private. Herudover er det på nuværende tidspunkt vanskeligt at vurdere udviklingen på varebilmarkedet, bl.a. fordi der i registreringstallene er indeholdt køretøjer, der ikke er ramt af afgiftsomlægningerne, da de er kundesolgt inden den 25. april 2007,” siger Bent Mikkelsen.

Et enkelt lyspunkt er der dog set fra bilimportørernes bord. I juni blev der indregistreret i alt 643 nye lastbiler, hvilket er 28,9 pct. flere end i juni 2006. I årets første seks måneder er der samlet set indregistreret i alt 22,4 pct. flere nye lastbiler end i samme periode sidste år.