Vi ignorerer video-reklamer

Ny undersøgelse viser, at kun halvdelen af online-video-reklamer bliver set. Forklaringen er såre simpel. Brugerne har opmærksomheden rettet andetsteds end på videoerne, der kører i baggrunden.

Foto: Bax Lindhardt

John Wanamaker udtalte for mange år siden, at halvdelen af de penge, som han brugte på annoncering var spildt. Problemet var bare, at han ikke vidste, hvilken halvdel, der var spildt?

Det lader umiddelbart til at være fortsat gældende, selvom tilhængere af digital markedsføring hævder, at det har digitaliseringen rodet bod på. Det skriver Markedsføring.dk.

Flere studier peger imidlertid på, at reklamer har samme problem på nettet, som alle mulige andre steder. Og det gælder også online video, der ellers er blevet udråbt som det nye sort.

En ny undersøgelse IAB viser nemlig, at video-annoncer kun i gennemsnit bliver set af 54 pct. på nettet.

Tallet er dog væsentligt højere for YouTube, hvor 91 pct. ifølge IAB’s målemetode har set video i mere end to sekunder, som til gengæld også udsætter brugerne for tjenestens pre-rolls.

Den generelle årsag til, at folk ikke ser video på nettet er kort og godt, at videoer ofte kører i baggrunden og opmærksomheden derfor er rettet, mod noget helt andet, enten på skærmen – eller helt væk fra skærmen. Det skriver Markedsføring.dk.

Ifølge undersøgelsen er der 76 pct., der angiver det som den simple årsag.

De resterende 24 pct. hævder, at de enten scroller videre på skærmen eller afbryder videoerne inden de føromtalte to sekunder.

Derimod lader det til, at online video har bedre fat i mobile brugere, da 83 pct. angiver video som synligt på deres smartphone og 81 pct. på tablets, mens tallet kun er 53 pct. for stationær computer.