»Vi har tabt 30 procent af kunderne«

For en café i det indre København medfører et vejarbejde, at næsten hver tredje kunde vælger cafeen fra.

Vejarbejde foran Café Flottenheimer i Skindergade i København skræmmer kunderne væk, fortæller cafeens bestyrer, Jonas Kamp-Jensen, der her sidder ved en udgravning og spejder efter kunder. Foto: Mathias Bojesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Café Flottenheimer i det indre København har siden nytår haft 30 procent færre kunder end normalt. Et omfattende vejarbejde er sat i gang i Skindergade lige foran cafeen. Det har skræmt kunderne væk, fortæller bestyreren af cafeen.

»Vi har, siden vejarbejdet begyndte lige efter nytår, haft 30 procent færre kunderne,« siger bestyrer Jonas Kamp-Jensen.

En del af Skindergade blev i begyndelsen af året gravet op og er i øjeblikket lukket for biltrafik.

»Vi har store vinduer, hvor man kan se, hvordan cafeen er indrettet. Vejarbejdet ødelægger noget af det visuelle for gæsterne, når de går forbi. Der er rigtig meget støj, og de parkerer deres store biler foran butikken, så man ikke kan se ind,« siger Jonas Kamp-Jensen.

Han fortæller, at vejarbejdet har gjort det svært for cafeen at få varer leveret.

»I begyndelsen, da de have revet asfalten op, kunne vi ikke få leveret varer. Men på et tidspunkt lagde de plader ud om eftermiddagen, og der kunne vi så få varerne. Det kan ikke lade sig gøre at få leveret noget, mens de er i gang,« siger Jonas Kamp-Jensen.

Cafe Flottenheimer lå oprindeligt på Nordre Frihavnsgade på Østerbro, men flyttede for knap ti år siden til Skindergade.