»Vi fire har 14-doblet omsætningen«

På papiret er stifteren Jens Poulsen overdommer i DK Company, men i praksis bliver der ikke taget større beslutninger uden, at alle fire direktører har været ind over.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver fredag samles firemandsdirektionen i DK Company på Jens Poulsens kontor i Ikast. Stemningen er uformel, der grines meget, og snakken går om løst og fast. Kemien mellem de fire direktører er i top. De deler stort og småt.

På papiret er det Jens Poulsen, der bestemmer. Han sidder på aktiemajoriteten, men i DK Company bliver der ikke taget væsentlige beslutninger uden, at alle fire direktører og medejere har været ind over. De snakker sammen to-tre gange om dagen, og Jens Poulsen trumfer aldrig noget igennem.

»Jeg har den holdning, at hvis du bruger magten, så taber du den. Vi har ikke haft en situation, hvor det gode argument ikke har vundet, og der skal også være plads til at lave fejl, for det er da bedre, end der ingen beslutninger bliver taget. Man kan snakke det hele ihjel på møder, og så når man ingenting,« siger Jens Poulsen.

De fire er ifølge direktør Jens Obel kittet sammen af tillid og en stærk fornemmelse af, at de sammen kan drive det til noget større, end hvis de kørte hvert deres løb.
»Vi kunne alle fire drive vores egen virksomhed. Det har vi haft oppe og vende mange gange. Vi kunne hver især have en lille fin virksomhed med måske 100-200 millioner kroner i omsætning, og så var det flot. Men vi synes alle, at det kunne være sejt at lave noget rigtig stort sammen,« siger Jens Obel.

Jens Poulsen sammenligner firkløver-ledelsen med the Beatles.

»Hver især var de gode. Sammen var de fantastiske. Jeg kunne ikke drive en virksomhed af DK Companys størrelse, hvis ikke vi havde det her team. Vi har 14-doblet omsætningen, siden firkløveret blev samlet i 2007,« siger stifteren.

Ifølge Jens Obel er kemien mellem de fire alfa og omega for DK Company.

»Vi har det skægt sammen, og det betyder altså meget. Den dag, vi ikke kan holde hinanden ud længere, da tror jeg, at det dør,« siger Jens Obel.