Vi er vilde med computerspil

Danskerne køber stadig stort ind af computerspil og spillekonsoller trods krisen. De første syv måneder af 2009 viser vækst i salget i forhold til 2008.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Krisen får ikke danskerne til at spille mindre på computer. Nye tal fra Multimedieforeningen viser, at der i årets første syv måneder er omsat for 417 millioner kroner pc- og konsolspil i Danmark. Det er en stigning på 12 millioner kroner i forhold til samme tidsrum i rekordåret 2008.

Det er især salget af spil til spillekonsoller som PlayStation og Xbox, der driver væksten.

- Stigningen skyldes, at der sælges flere og flere spil til den seneste generation af spilkonsollerne, Microsoft Xbox 360, Nintendo Wii og Sony PlayStation 3, siger Annette Jacobsen, der er formand for Multimedieforeningen.

Men salget af spilkonsoller stiger også. 2008 er ellers det hidtidige rekordår for den danske computerspilsbranche, hvor der blev solgt for over 900 millioner kroner computerspil. Anette Jacobsen mener, at den nuværende krise rent faktisk styrker salget.

- Når krisen kradser, går folk mindre ud, og underholdningen flyttes inden for hjemmets fire vægge, og her er spilkonsollen blevet central, siger Annette Jacobsen.

/ritzau/