Vi er klar til at investere i solenergi

En ud af fire boligejere overvejer, om de kan få glæde af solceller, der laver strøm, eller solvarme, der producerer varmt vand.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Husejere tjener gode penge, hvis de sætter enten solceller eller solvarmeanlæg på taget af deres hus. Og danskerne er ved at opdage, at der kan gemme sig en god investering i solenergien, skriver Politiken.

En ud af fire boligejere overvejer ifølge Politiken, om de kan få glæde af solceller, der laver strøm, eller solvarme, der producerer varmt vand.
 
Det viser en undersøgelse, som den uafhængige energioplysning Go' Energi har foretaget.

Læs også:
Solceller er en guldrandet forretning

Han skaber solceller med sprængfarligt potentiale
   Plastic-opfinder forhindrer solskoldning    Danmarks største superhus på vejDet viser, at der ved at være hul igennem til danskerne, som hidtil har haft en minimal adgang til solenergi, mener direktør og ingeniør Peter Ahm fra rådgivningsfirmaet PA Energy.

- Hvis ingen piller ved de regler, der gør solceller til en god investering, får vi et gennembrud for solenergien nu. Det øjeblik, at økonomien i det bliver kendt af forbrugerne og installatørerne, vil interessen vokse endnu mere, siger Peter Ahm til Politiken.

Han har rådgivet om solenergi i Danmark og internationalt siden 1985.

Det er en kombination af mange faktorer, der gør solenergi rentabel. Solcelleanlæggene er faldet op mod 50 procent i pris siden 2009, den lave rente gør det billigt at låne til investeringen, og energipriserne er steget kraftigt.

Senest har Boligjobordningen, som trådte i kraft i juni, gjort det muligt at trække håndværkerudgifter fra i skat, så monteringen af anlægget bliver billigere.